​Indbrud topper i påskedagene

Skal du væk hjemmefra i de kommende helligdage, gør du klogt i sikre dit hjem. Mens store dele af Danmark holder fri, arbejder indbrudstyvene nemlig på højtryk i påsken, viser tal fra Alm. Brand.

I 2017 var påskedag den dag på året, hvor der blev anmeldt flest indbrud. Og i påskedagene sidste år var der op mod 50 procent flere indbrudsanmeldelser sammenlignet med en gennemsnitsdag, viser antallet af skadesager hos Alm. Brand.

Dermed har påsken nået samme ærgerlige status som julen, når det kommer til tyvenes favoritperioder på året.

”En del danskere udnytter de sammenhængende fridage i påsken til at rejse væk, og det gør tyvenes arbejdsbetingelser bedre – akkurat som vi ser det ved andre højtider,” siger skadedirektør i Alm. Brand, Brian Wahl Olsen.

Det er derfor en god investering at tage sine forholdsregler, hvis man forlader sit hus i en længere periode.

En overvåget alarm kan hjælpe
Hos Verisure, der er Danmarks største leverandør af alarmsystemer til private er der ekstra travlt i disse dage, hvor mange gerne vil nå at sikre hjemmet, inden de drager af sted på påskeferie.

De oplever, at danskerne i løbet af de seneste år er blevet bedre til at sikre hjemmet mod indbrud, når det står tomt, og det gør en kæmpe forskel.

“Når man sammenligner med vores nabolande, tegner der sig et meget tydeligt billede af, hvor stor effekt overvågede alarmer har. Hos vores nordiske naboer er det at have alarm ligeså selvfølgeligt som at tegne forsikringer, og de har langt færre indbrud pr. indbygger end i Danmark,” fortæller presseansvarlig hos Verisure, Jeppe Mieritz.

Tyven arbejder – selvom du er hjemme
At der er kommet mere fokus på at forhindre indbrud, når man tager væk hjemmefra, nikker Alm. Brands skadedirektør genkendende til.

Men det er ikke kun vigtigt at sikre sig, når man forlader huset. Et godt råd er også at være opmærksom, selvom man rent faktisk er hjemme.

”Mange bruger fridagene i påsken på at være i haven, og så er det vigtigt at huske at holde indgangsdørene til boligen låst og vinduerne lukket. Hvis en tyv er gået ind ad en ulåst dør foran på huset og sluppet af sted med dine værdier, mens du har luget ukrudt i baghaven, dækker forsikringen kun i meget begrænset omfang,” siger Brian Wahl Olsen.

« »