Kvalitet til god pris: Billige husforsikringer er de bedste

Normalt skal man betale lidt mere end gennemsnittet for at få de bedste varer. Men når det kommer til forsikringer, så er det ikke nødvendigvis tilfældet: Test fra magasinet Tænk viser, at de bedste husforsikringer også er blandt de billigste. Dermed er der altså yderst gode muligheder for at lave en god deal på forsikringsmarkedet lige nu.

Variation i priserne

Der er forholdsvis mange forsikringsselskaber på det danske marked. Det skaber høj konkurrence, og det kan sagtens komme til forbrugerens fordel. Tænk har testet 16 af landets største forsikringsselskaber for at finde ud af, hvilken der er bedst. Prisen er naturligvis en vigtig faktor, da de fleste danskere også gerne vil have deres forsikring til en retfærdig pris.

Her viser det sig, at der er rigeligt med variation. Faktisk svinger priser på forsikring i et leje på omtrent 2.000 kr fra det billigste selskab til det dyreste, så det er altså med at se sig ordentligt om, inden man køber sin forsikring.

Blandt de billigste selskaber har vi Nordjylland Forsikring og Vardia, der begge tilbyder husforsikringer til 4.474 kr (beregnet pris uden samlerabat). GF Forsikring og Alka kommer tæt på – de har også rigtigt gode priser, der er et godt stykke under gennemsnittet. Som de dyreste har vi Gjensidige Forsikring og Nykreditforsikring, som ligger på 6.522 kr for deres almene husforsikringer. Det er lidt af et spring, og det er også en af de primære grunde til, at disse selskaber rangerer lavere i den samlede vurdering.

Hvilke selskaber er de bedste?

I den samlede bedømmelse lavet af Tænk finder vi Alka og GF Forsikring øverst. De deler førstepladsen idet de begge er vurderet til en samlet bedømmelsesprocent på 60, hvilket er bedst af alle. Dermed får de “Bedst i test”-stemplet, som er en ganske fin prestige. Det er iøjenfaldende, da det også er to af de selskaber, der har nogle af de mest konkurrencedygtige priser på deres husforsikringer.

De absolut billigste, Nordjylland Forsikring og Vardia, rangeres som henholdsvis 6 og 7 ud af 17, hvilket også er rigtigt pænt. Det er et sikkert bevis på, at billige forsikringer sagtens kan indeholde rigtig fin kvalitet og skabe høj kundetilfredshed.

I testen er der både taget højde for selvrisiko, krav, brand, storm, pris og meget mere. Og det har så samlet resulteret i en rangering af selskaberne, som kan komme forbrugeren til gode, når valget af forsikringsselskab skal træffes.

Dog er det bestemt værd at bemærke, at det danske forsikringsmarked generelt er højt vurderet. Der er få utilfredsheder, selv blandt de nederst rangerede selskaber i testen – og det er et positivt tegn. Når det så er sagt, er der stadig forskelle i pris og dækning.

« »